ComputerCity

Større RFID-effekt end forventet hos ComputerCity

Lagerstyring med ShopProtect, der bruger RFID – Radio Frequency Identification – har reduceret differencerne ved status med 80% hos den nordiske elektronik detailkæde ComputerCity. Samtidig sker status-optællingerne hurtigere og mere præcist. Resultatet er, at de samlede fordele i tid og penge er klart større end forventet.

 

ComputerCity vil – på baggrund af de særdeles positive resultater fra det 1-årige pilotprojekt i sin Glostrup-butik – også indføre RFID-mærkning i kædens øvrige 9 butikker. Og dermed høste de fulde fordele af den nye teknologi.

 

Scan flere hundrede varer ad gangen

RFID er en elektronisk mærkning – tag – der kan scannes/aflæses via radiobølger. En mere avanceret mærkning end stregkoden, da en håndscanner trådløst kan aflæse flere hundrede taggede varer med et klik. De skal ikke aflæse en for en som ved EAN. Til gengæld er mærkningen dyrere pr. vare.

 

– Vi fandt hurtigt ud af, at RFID tag’en på varerne giver en unik mulighed for at identificere hver eneste vare og følge dens historik. Og den nøjagtige lagerstyring har været nøglen til at reducere svindet, siger Michael Hansen, IT-ansvarlig hos ComputerCity.

 

Status på minutter

– Hver morgen optæller vi alle varer på lager og i butik. Det gøres med en hurtig og simpel scanning. Et klik og en hel lagerreol er optalt. Uden tællefejl. Viser optællingen en afvigelse, kan vi nu spore varen og fejlen. Registreringen viser præcis, hvilken vare der mangler.

 

Læs mere her


Michael Winther

COO

Tlf: +45 40 85 48 85

Michael Jensen

CEO

Tlf: +45 26 14 95 92

Lasse Cederquist

VP Sales

Tlf: +45 31 32 00 65

Service Desk

Tlf: 70 70 77 15